0340 – 140 30 info@carecenter.nu

en vanlig dag på jobbet för mig….

Idag har det varit en lång och omväxlande dag. Började med litet möte på kontoret på morgonen. Gick igenom vår agenda för dagen. Efter det så följde en fem timmars jobb framför datorn. Fick flera samtal från kunder, anhöriga och kommunens biståndshandläggare. Träffade och talade med flera av mina medarbetare också under tiden. Det är så vi jobbar – i samarbete med kommunens legitimerade personal och biståndshandläggare, anhöriga och våra goa kunder.

Ca kl 13 hade jag ett annan möte som varade ca 1h. Efter mötet så var jag  och hämtade ett nytt beslut hos kommunens handläggare. Ett hemtjänstbeslut är en beställning av kommunens handläggare som talar om för oss vad en specifik kund har ansökt om för hjälp och vad som har blivit beviljat.

efter det så var det dags för mig att springa in till bokhandeln  och köpa några böcker till en av våra kunder som ville handla lite på rean. Det blev två böcker: en av Kepler och en GW Persson.

kl 1630 var jag inne på kontoret igen och träffade vissa av personalen som jobbade kvällen. Efter det var det dags för mig att åka hem till några kunder på hembesök.  Den första av mina kunder behövde hjälp med mediciner och lite annat smått och gott.  När jag kom in till henne så av hon jätteglad och kramade mig. Vi pratade en stund och hon fick sina mediciner. Vi tog av henne  hennes stödstrumpor och bäddade upp hennes säng. Sedan så kollade jag igenom hennes badrum för att se att allt såg fint ut och hennes kök. I köket så fick jag snygga upp lite. Efter en liten samtal till så vad det dags för mig att gå. På väg ut så sa hon till mig : tack för att du är du och inte som jag.

När jag satt i bilen så tänkte jag på hennes ord- vilket privilegierad jobb jag har. Jag får komma in till kunder som har valt vår hemtjänst och påverka dem på något sätt. På vilket sätt vårt möte blir beror till stor del på mig och min inställning. Ibland kan man möta svåra situationer hos kund men på något sätt så blir allting lättare om man är positiv. Min genuina inställning till alla äldre människor är att jag tycker mycket om de. Jag blir rörd av deras öppenhet och egenheter. Ingen är lik den andra  och ingen dag blir den andra lik även om det är samma människa man träffar. Helt enkelt så äskar jag mitt jobb…